Gå til hovedindhold

Samspil

Et stærkt samarbejde mellem grundskoler, erhvervsliv og ungdomsuddannelse

 • Læs op

Indhold

  Hvad er Samspil?
  Samspil findes kun i Horsens Kommune og er et stærkt samarbejde mellem grundskoler, erhvervsliv og ungdomsuddannelser om alle vores folkeskolelever.

  Hvorfor Samspil?
  Målet med Samspil er at klæde alle vores folkeskoleelever på til aktivt at vælge en uddannelse, der giver dem muligheden for at realisere netop deres drømme og potentialer.

  Hvordan gør vi det?
  Vi gør mere end nogen anden kommune for at klæde vores folkeskoleelever på til at vælge den uddannelse, der passer til lige netop dem. Vi prioriterer, at alle elever fra 0. - 9. klasse får 250 timer, hvor de møder og lærer om en bred vifte af uddannelser og jobfunktioner.

  Det gør de i skoleforløb og gennem besøg på lokale virksomheder og ungdomsuddannelser. Med oplevelserne fra Samspil kan eleverne træffe deres uddannelsesvalg på et kvalificeret grundlag.

  Det er først og fremmest i undervisningen, at eleverne møder Samspil. Derfor spiller lærerne en vigtig rolle, når det kommer til at åbne vores elevers øjne for alle de muligheder, de har for at finde en uddannelse, der passer til lige netop dem.

  Lærerne er bindeleddet til forældrene, som er er den gruppe, der påvirker vores elever mest, når det kommer til valg af uddannelse og job. Lærerne skaber relationer til vores lokale erhvervsliv og ungdomsuddannelser, og sammen med dem stabler de lærerige oplevelse for eleverne på benene.

  I skolerne i Horsens Kommune deltager

  • alle elever fra 0. - 9. klasse i Samspilsundervisning 25 timer pr. år
  • 5. årgang i besøg på Danmarks Industrimuseum
  • 6. årgang skal på besøg på enten Social- og Sunhedsskolen (SOSU), Bygholm Langbrugsskole eller Byggeboxen
  • 7. og 9. årgang skal på lokal virksomhedsbesøg
  • lærere i forbesøg inden klassens virksomhedsbesøg / museumsbesøg

  Læs mere om lærernes vigtige opgave i Samspil (Google docs)

  Erhvervslivet i Horsens løfter vores elever

  I Horsens støtter erhvervslivet stærkt op den fælles vision, at alle unge får en uddannelse. De åbner deres virksomheder for skolerne, og giver eleverne indsigt i en bred vifte af jobfunktioner og uddannelser. Det motiverer vores eleverne til uddannelse og giver dem et godt grundlag at træffe deres valg på.

  Ved at deltage i Samspil får vores lokale virksomheder en platform, hvor de kan markere sig og blive en del af lokalsamfundets bevidsthed. Det understøtter deres branding og fremtidige rekruttering.

  Skal din virksomhed være med i Samspil?
  Bliv inspireret i denne guide til virksomhederne (e-pages)

  Tidslinje over de forskellige aktiviteter under samspil. Starter ved 0. klasse og fortsætter frem til 9 klasse